Indien u een boot mee wilt nemen kunt u (indien beschikbaar) bij ons havenplaats reserveren. Verhuur is vanaf de aankomst-zaterdag vanaf 16.00 uur tot de vertrek-zaterdag tot 10.00 uur en bedraagt € 175,- per week en dient u aan ons te voldoen. Uiteraard stellen wij hiervoor een huurcontract op.

 

Vergunning

Voor elke motorboot langer dan 2,5 meter is een vergunning (sticker met een nummer) nodig. Deze kunt u aanvragen via  https://autoritabacinoceresio.it/

Gevraagde documenten bij controle: bewijs van eigendom van de boot (ICP), verzekeringspapieren in het Italiaans opgesteld, ID bewijs of paspoort, bewijs van eigendom van de boot en vaarbewijs (ICC)*. Drie à vier werkdagen na betaling is de sticker af te halen bij de kiosk van touristinformatie aan de boulevard in Porlezza. Intussen kunt u met het aanvraagbewijs al varen! Wilt u over het meer naar Zwitserland varen? dan dient u langzaam langs de douanepost te varen (is rechts van het Meer).

* Volgens de Italiaanse wet moet u in het bezit zijn van een Internationaal Vaarbewijs (ICC) zodra er een motor achter de boot hangt van 5pk of meer. Dit kunt u regelen via Stichting VAMES telefoonnummer 088-4564567 of www.vamex.nl. Als u met een motorboot onder Italiaanse vlag vaart (huurboot) heeft u een vaarbewijs nodig wanneer de boot meer dan 29,5 kW (40pk) motorvermogen heeft.

Havenplaats reserveren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie