Omgeving

In de omgeving van de camping kunt u genieten van het prachtige natuurschoon aan de zuidkant van de Alpen.

De omgeving is schitterend en rijk aan natuurschoon en culturele bezienswaardigheden.
De temperatuur is heerlijk subtropisch, van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het in deze regio aangenaam weer.Lugano is een kleine 20 minuten rijden, Milaan een uurtje.

Dit jaar start de Surf school vlak naast de camping bij het strandje van Panama Beach.

Porlezza 

Porlezza is een gezellig Italiaans plaatsje aan het Luganomeer in Italië. Het klimaat is er mediterraan, de zon schijnt er ruim 2200 uur per jaar en vaak waait er een lekker windje. Het is een stadje dat bezocht wordt door mensen uit de hele wereld. Het ligt op een punt waar de volgende valleien samenkomen: de vallei van Menaggio, de vallei van Cavargna, de vallei van Intelvi en de vallei Valsolda. In het oude centrum vindt men winkeltjes, boetieks and lokale handicrafts market.

Bergdorp Monte Bre:

Vlakbij lugano, te bereiken met de auto of met een treintje.De rit gaat per kabelbaan omhoog vanaf Cassarate. Een unieke mogelijkheid om niet alleen van het prachtige uitzicht tot ver over de landsgrenzen te genieten, maar ook om de stad Lugano en de directe omgeving eens van bovenaf te zien.

Balkon van Italie:

Ook Val d’Intelvi (het balkon van Italie) is meer dan de moeite waard. Hier kunt u het gehele meer van Lugano overzien, met bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen op de achtergrond.Je kunt het balkon van Italie bereiken door via de zuidkant langs het meer naar Lanzo te rijden. Volg in in Lanzo de toeristische route naar Sighignola (bruin route bord) . Weer terug in Lanzo is de bergroute via Arogno naar Maroggia een aanrader. Vandaar kun je via de snelweg of provinciale weg langs het meer terug naar Lugano en Porlezza.

BOOT HUREN ? Ook dat kan

u kunt bij Nautic shop te porlezza een boot huren.

1 uur 50 euro + benzine

2 uur 80 euro + benzine

3 uur 120 euro + benzine

4 uur 160 euro + benzine

tel. 0039 3355272622