De Ponte nel Cielo wordt gezien als de hoogte Tibetaanse brug van Europa. Sinds eind september 2018 is deze brug geopend.
/
Deze loopbrug is 234 meter lang en hangt 140 meter boven een vallei tussen Val Tartano op 1034 meter en Frasnino op 1038 meter hoogte. Hiermee is de Ponte nel Cielo de hoogste Tibetaanse brug van Europa. De loopbrug is 1 meter breed.
/
Bij Frasnino wordt daarnaast een punt gecreëerd voor het kijken naar vogels. Vanuit hier kun je o.a. adelaars, uilen en de auerhoen spotten.

/

Wandeling naar Ponte del Cielo

  • Lengte wandeling: ongeveer 4 km
  • Duur: 1 uur

Als je over de brug bent, kun je natuurlijk weer via de brug teruglopen. Maar je kunt ook kiezen voor een andere route, die ik je zeker aanraadt. Deze route loopt na de Tibetaanse brug, via de huisjes naar de dam die je diep onder je ziet als je over de brug loopt.
/
De route is goed aangegeven en goed te lopen (volg bordjes ‘Diga’). Wel is er veel hoogteverschil, dus het advies is om deze wandeling dalend te doen (niet heenweg via dit pad en dan over de brug terug dus).
/
Na ongeveer 45 minuten dalen ben je op de dam. Onderweg heb je diverse mooie uitzichtpunten op het water en de brug.
/
Als je over de dam loopt, moet je daarna via de asfalt weg weer omhoog lopen. Let op: deze weg is 25 % en dus erg stijl.
/
Je kunt daarna nog een keer over de brug lopen als je dit wilt natuurlijk. Je ticket geldt namelijk voor de hele dag!
/
Locatie Ponte nel Cielo brug
/
De brug loopt van de Valle di Tartano naar Frasnino. Valle di Tartano ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf het noorden van het Comomeer, net voorbij Morbegno.
/
Adres
/
Valtellina
Via Costa, Tartano (SO)
23010 fraz. Campo
/
Parkeren
/
Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar het begin van de brug, waar ook de kassa te vinden is. (Zie rode lijn op het kaartje) Het is mogelijk om bergschoenen te huren bij de parkeerplaats wanneer je deze zelf niet hebt.
/
Camping
/
In de omgeving van de camping kunt u genieten van het prachtige natuurschoon aan de zuidkant van de Alpen.

De omgeving is schitterend en rijk aan natuurschoon en culturele bezienswaardigheden.
De temperatuur is heerlijk subtropisch, van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het in deze regio aangenaam weer. Lugano is een kleine 20 minuten rijden, Milaan een uurtje.
/
Porlezza
/
Porlezza is een gezellig Italiaans plaatsje aan het Luganomeer in Italië. Het klimaat is er mediterraan, de zon schijnt er ruim 2200 uur per jaar en vaak waait er een lekker windje. Het is een stadje dat bezocht wordt door mensen uit de hele wereld. Het ligt op een punt waar de volgende valleien samenkomen: de vallei van Menaggio, de vallei van Cavargna, de vallei van Intelvi en de vallei Valsolda. In het oude centrum vindt men winkeltjes, boetieks and lokale handicrafts market.
/
Bergdorp Monte Bre
/
Vlakbij lugano, te bereiken met de auto of met een treintje.De rit gaat per kabelbaan omhoog vanaf Cassarate. Een unieke mogelijkheid om niet alleen van het prachtige uitzicht tot ver over de landsgrenzen te genieten, maar ook om de stad Lugano en de directe omgeving eens van bovenaf te zien.
/
Balkon van Italie
/
Ook Val d’Intelvi (het balkon van Italie) is meer dan de moeite waard. Hier kunt u het gehele meer van Lugano overzien, met bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen op de achtergrond.Je kunt het balkon van Italie bereiken door via de zuidkant langs het meer naar Lanzo te rijden. Volg in in Lanzo de toeristische route naar Sighignola (bruin route bord) . Weer terug in Lanzo is de bergroute via Arogno naar Maroggia een aanrader. Vandaar kun je via de snelweg of provinciale weg langs het meer terug naar Lugano en Porlezza.

BOOT HUREN ? Ook dat kan:
/
U kunt bij Nautic shop te Porlezza een boot huren.

Uren Kosten Brandstof
1 € 50,- Inbegrepen
2 € 80,- Inbegrepen
3 € 120,- Inbegrepen
4 € 160,- Inbegrepen

 

Tel. 0039 3355272622